Dømt til tvungent psykisk helsevern for drapsforsøk

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 29 år gammel mann er i Nordhordland tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern etter at han i fjor forsøkte å drepe en kollega med kniv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I avhør har mannen erkjent at han prøvde å drepe kvinnen i 40-årene, skriver Bergensavisen. Kvinnen ble stukket i ryggen, skulderen og brystet, men slapp fra angrepet uten livstruende skader. Mannen som nå er dømt, sier han forsøkte å treffe kollegaen i hjertet da han knivstakk henne i desember i fjor.

Psykiaterne har konkludert med at mannen var psykotisk, både i medisinsk og i rettslig forstand. Etter behandling og medisinering har han i dag ikke symptomer på psykose, og de rettsoppnevnte sakkyndige mener han har en god prognose. Mannen har også samtykket til frivillig behandling.

Selv om 29-åringen ikke kan straffes, er han dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisning til kvinnen han angrep.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden