Mordbranndømt på Hamar får bare delvis anke

Lagmannsretten vil bare behandle noen av ankepunktene til mannen som er dømt for å ha tent på huset til sorenskriveren på Hamar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anken over domfellelsen for antennelsen av sorenskriverens hus slipper automatisk igjennom fordi den har så høy strafferamme. Men flere av volds- og trusselpunktene i dommen slipper ikke igjennom, skriver Hamar Arbeiderblad.

Ankesaken kommer opp for Borgarting lagmannsrett i Oslo i april.

Den 39 år gamle mannen ble i sommer dømt for drapsforsøk og for å ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor på Hamar tre år tidligere. Til sammen ble han funnet skyldig i 34 overtredelser av 22 paragrafer i straffeloven. Blant annet er han dømt for vold og trusler mot sin ekskone, trusler mot journalister og narkotikakriminalitet.

Les også: Mordbrann-tiltalt i årelang konflikt med politiet

Det er mange av disse tilleggspunktene i den omfattende tiltalen som altså ikke kommer til ny behandling i rettssystemet, blant annet forholdet som omfatter alvorlige trusler mot en ansatt i barnevernet og trusler mot politifolk.

Heller ikke salmiakkangrepet på to politifolk som tok seg inn i boligen til for å pågripe mannen, blir tillatt fremmet for lagmannsretten. Domfelte erkjente de faktiske forholdene, men nektet straffskyld fordi han hevder han ikke kunne vite at de var politifolk.

Les også: Stor økning i trusler mot dommere og vitner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden