Tiltalt for uaktsomt drap på 16-åring

<p>TRAFIKKULYKKE: Tom Pettersen (16) ble påkjørt og døde da han gikk ut av bilen sin, etter å ha stoppet for å bistå en annen bil som hadde kjørt av veien. Dødsulykken skjedde på E6 ved Kløfta i Akershus. Foto: Remi Presttun / NTB scanpix</p>
TRAFIKKULYKKE: Tom Pettersen (16) ble påkjørt og døde da han gikk ut av bilen sin, etter å ha stoppet for å bistå en annen bil som hadde kjørt av veien. Dødsulykken skjedde på E6 ved Kløfta i Akershus. Foto: Remi Presttun / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

16 år gamle Tom Pettersen skulle bare hjelpe til ved en utforkjøring på E6 da han ble påkjørt og døde. Nå er sjåføren av ulykkesbilen tiltalt for uaktsomt drap på gutten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 21 år gamle sjåføren må møte i Øvre Romerike tingrett 26. april neste år etter at han kjørte på 16-åringen den fatale kvelden 9. januar i år, skriver VG.

Tom Pettersen var sammen med noen venner blant de første som kom til stedet etter at en bil hadde kjørt i grøfta på E6 ved 23.30-tiden. Været var dårlig, og det var snø på veien. Han skulle bare gå til bilen han selv var passasjer i for å hente en jakke til sjåføren i bilen som hadde kjørt av motorveien, men som ikke hadde kommet til skade.

I løpet av de få meterne ble han truffet av en BMW som kom skrensende inn i ulykkesområdet. Ifølge påtalemyndighetens tiltale var ikke den 21 år gamle sjåføren aktpågivende nok, og han tok heller ikke hensyn til kjøreforholdene da han traff 16-åringen, som døde av skadene. Mannen er også tiltalt for at bilen ikke var i forsvarlig stand da han kjørte på Pettersen.

– Min klient nekter straffskyld etter tiltalen. Av hensyn til avdødes familie ønsker jeg ikke å kommentere saken nærmere, sier mannens forsvarer, advokat Inam Ghous Ali, til VG.

Personvernpolicy