«Lurelegen» pågrepet igjen – framstilles for fengsling

Småbarnsmoren som har utgitt seg for å være nevrokirurg for å oppnå fordeler, er pågrepet på nytt. Hun blir framstilt for varetektsfengsling fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen i 30-årene har på folkemunne fått tilnavnet «lurelegen». Hun er anklaget for en lang rekke forhold, der hun skal ha framstått med falsk identitet for å skaffe seg fordeler.

Hun erkjente i august det hun da var siktet for, men nå har det dukket opp en lang rekke nye anklager mot henne, opplyser etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon til TV 2. Det skal dreie seg om minst sju forhold, men siktelsen kan bli ytterligere utvidet.

Omfattende sak

– Vi har fått en lang rekke henvendelser fra hele landet, og vi forventer at det skal komme flere henvendelser i den framover, sier Reiersølmoen.

Saken er svært arbeidskrevende og omfatter anmeldte forhold «fra det ganske land», ifølge etterforskeren. Pågripelsen torsdag formiddag skjedde uten dramatikk.

Kvinnen, som er en trygdet småbarnsmor fra Sørlandet, ble i august varetektsfengslet og siktet for bedrageri i fire saker, men løslatt etter to uker. I to av sakene skal hun ha utgitt seg for å være nevrokirurg.

Gamle saker

Hun fikk blant annet tillit hos en boligselger og vant en budrunde på en luksusbolig til 20 millioner kroner. Hun var i virkeligheten blakk og uten jobb, skrev VG lørdag. Kvinnen har dommer på seg tilbake til 2007 for lignende forhold.

– Jeg skal ha et møte med henne nå i kveld, og så skal hun avhøres. Dette er forhold som fant sted for en tid tilbake. Sannsynligvis kommer politiet med en tilleggssiktelse i løpet av kvelden, sier kvinnens forsvarer, advokat Ole Joakim Devold, til TV 2.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden