Amal Aden truet etter innlegg om integrering

STEMME: Amal Aden har blitt en viktig stemme i innvandringsdebatten i Norge, men det er mange som ikke liker henne og meningene hennes.
STEMME: Amal Aden har blitt en viktig stemme i innvandringsdebatten i Norge, men det er mange som ikke liker henne og meningene hennes. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at spaltisten Amal Aden skrev om innvandrere som ikke vil jobbe på grunn av sin tro. Ifølge Aden skrudde hun av mobiltelefonen etter å ha mottatt 322 trusler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke skrev den somaliske skribenten et innlegg i Dagbladet om innvandrere som kommer til Norge, men som ikke har noen tanke om å la seg integrere i det norske samfunnet. De er heller ikke interessert i å ta en jobb av religiøse grunner, men er derimot svært glade i pengene de får i stønad fra Nav.

– Jeg har fått 322 trusler. Jeg sluttet å sjekke og å lese dem. Jeg har ikke tid til dette. Det blir latterlig, rett og slett, jeg har ikke ord, sier Aden til Dagbladet.

Truslene har blant annet gått ut på at hun bør steines, gruppevoldtas og drepes. Hun sier at innlegget hennes er feil oversatt til somali, og at det er bakgrunnen for mange av truslene.

– Vi skal respektere religiøse, det er ikke det det handler om. Men hvem skal forsørge dem hvis de ikke vil jobbe av religiøse grunner? spør Aden.

Også personer som jobber innen flyktningfeltet har reagert på utspillet og mener Aden ødelegger for integreringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden