Politimann får 7.000 kroner i bot for trikkekollisjon

Politibilen fikk store skader i sammenstøtet med trikken. Nå må sjåføren betale en bot på 7.000 kroner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Politibilen fikk store skader i sammenstøtet med trikken. Nå må sjåføren betale en bot på 7.000 kroner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politimannen som rykket ut for å stoppe et pågående sykkeltyveri i Oslo i sommer, må betale 7.000 kroner i bot fordi politibilen hans kolliderte med en trikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen fant sted natt til 11. juni i år. Polititjenestemannen satte fart da han fikk melding om et pågående sykkeltyveri sentralt i Oslo. Da han kjørte på rødt lys i krysset Vogts gate/Christian Michelsens gate, var sammenstøtet med trikken et faktum , melder Nettavisen.

Politibilen holdt for høy fart, føreren av den var uoppmerksom eller begge deler var tilfelle. Det var dessuten ikke noe ved oppdraget som gjorde det nødvendig å komme spesielt fort fram for å sikre liv eller helse, poengterer Spesialenheten.

– En slik opptreden anses som uaktsom. Det ble videre lagt vekt på at det ikke var noe å bebreide trikkefører «B» for i situasjonen og at trikken fulgte hovedretningen på veien og således ikke hadde en uventet eller spesiell vinkel gjennom krysset, heter det i påtalevedtaket.

Saken får ikke betydning for ansettelsesforholdet til tjenestemannen, ifølge Oslo politidistrikt.