Politimann får 7.000 kroner i bot for trikkekollisjon

Politibilen fikk store skader i sammenstøtet med trikken. Nå må sjåføren betale en bot på 7.000 kroner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Politibilen fikk store skader i sammenstøtet med trikken. Nå må sjåføren betale en bot på 7.000 kroner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politimannen som rykket ut for å stoppe et pågående sykkeltyveri i Oslo i sommer, må betale 7.000 kroner i bot fordi politibilen hans kolliderte med en trikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen fant sted natt til 11. juni i år. Polititjenestemannen satte fart da han fikk melding om et pågående sykkeltyveri sentralt i Oslo. Da han kjørte på rødt lys i krysset Vogts gate/Christian Michelsens gate, var sammenstøtet med trikken et faktum , melder Nettavisen.

Politibilen holdt for høy fart, føreren av den var uoppmerksom eller begge deler var tilfelle. Det var dessuten ikke noe ved oppdraget som gjorde det nødvendig å komme spesielt fort fram for å sikre liv eller helse, poengterer Spesialenheten.

– En slik opptreden anses som uaktsom. Det ble videre lagt vekt på at det ikke var noe å bebreide trikkefører «B» for i situasjonen og at trikken fulgte hovedretningen på veien og således ikke hadde en uventet eller spesiell vinkel gjennom krysset, heter det i påtalevedtaket.

Saken får ikke betydning for ansettelsesforholdet til tjenestemannen, ifølge Oslo politidistrikt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden