Aktor ber om 20 års forvaring for overgrep

Saken går for Bergen tingrett.
Saken går for Bergen tingrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Den 44 år gamle mannen som står tiltalt i Bergen tingrett for overgrep mot åtte jenter, må dømmes til 20 års forvaring, mener aktor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat Magne Kvammen Sylta, som er aktor i saken, holdt sin prosedyre tirsdag. Han mener en tidsbegrenset straff ikke er nok, og ba om en minstetid på ti år, skriver Bergensavisen.

Mannen har erkjent overgrepene. Jentene, som er venninner av mannens egne barn, var på overnatting i boligen da 44-åringen forgrep seg på dem. Han har filmet og fotografert overgrepene.

Hensynsløshet

– Bildematerialet dokumenterer en hensynsløshet og en grad av kynisme det er veldig vanskelig å finne ord for. Da videoene ble avspilt i retten, var det stille som i graven. Uvanlige sterke bilder, noe som sier noe om graden av hensynsløshet, sa statsadvokaten.

Ifølge Bergens Tidende mener han det er snakk om «gruoppvekkende seksuelle overgrep».

– Men antallet voldtekter og overgrep er større enn de bildene som er lagt fram i retten. Han har vist en hensynsløs vilje til å begå voldtekter og overgrep mot barn, fastslo statsadvokaten.

– Overgrep i over fem timer

I retten pekte han blant annet på at ett av overgrepene pågikk i fem timer og 41 minutter.

Den tiltalte 44-åringen har i retten forklart at han ikke husker noe av overgrepene.

– Jeg tror ikke på hukommelsestap. En slik tilnærming til overgrepene, kombinert med evnen til å forlede foreldrene til jentene, gjør forvaring riktig og nødvendig, sa aktor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden