52-åring nekter straffskyld for mordbrann

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 52 år gammel mann som er tiltalt for mordbrann etter at han tente på huset til en 90-åring, nekter straffskyld. Jeg ville bare skremme, forklarte mannen i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For ett år siden våknet den 90 år gamle mannen av at røykvarsleren ulte. På vei ut av huset i Fusa sør for Bergen måtte han ned en trapp der flammene sto mot ham, skriver Bergens Tidende. Mannen klarte seg, men sier til Nordhordland tingrett at han der og da opplevde det som at noen ville ta livet av ham.

I retten forklarte den tiltalte 52-åringen at han ville skremme den eldre mannen, fordi han hadde kommet med beskyldninger om blant annet tyveri og for å ha tuklet med lyset på et butikktoalett.

– Jeg fikk litt sinne i meg og ble frustrert og sint. Så dro jeg hjem og begynte å drikke masse øl. Der begynte jeg å tenke, og jeg kom på 90-åringen og uttalelsene han hadde kommet med. Alt dette rotet ble koblet sammen, og da eksploderte alt. Når jeg blir sint, da blakker jeg helt ut, forklarte 52-åringen. Han er også tiltalt for å ha stjålet fra 90-åringens hus og tatt bilen hans og påført den skader for 80.000 kroner da han kjørte av gårde med høy promille.

52-åringen erkjente straffskyld for de andre punktene i tiltalen.