18 fanger er døde i flere fengselsopprør i Brasil

Politiets spesialstyrker sjekker innsatte etter søndagens fengselsopptøyer i Boa Vista, Brasil. Foto: Reuters / NTB scanpix
Politiets spesialstyrker sjekker innsatte etter søndagens fengselsopptøyer i Boa Vista, Brasil. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

 Minst 18 innsatte døde i sammenstøt i to forskjellige fengsler i Amazonas i Brasil. Minst 35 fanger er på rømmen under en brann i et tredje fengselsopprør utenfor São Paulo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasilianske myndigheter etterforsker om fengselsopprørene i jungelstatene Rondonia og Roraima, nordvest i Brasil de siste dagene kan henge sammen.

– Ledelsen i alle landets fengsler var klar over at noe var i ferd med å skje, men det var uventet at opptøyene brøt ut på en dag da fangene hadde besøk, sier Uziel Castro, talsperson for myndighetene i delstaten Roraima mandag. Han forteller at tre av fangene ble halshugget og minst sju av likene ble stablet opp og brent etter søndagens slagsmål i fengselet Monte Cristo.

Motivet for fengselsopprørene er uklart, men rivaliserende gjenger skal ha barket sammen. En anonym politimann sier til nyhetsbyrået AP at det er bevis for at «den største kriminelle organisasjonen i São Paulo», Primeiro Comando da Capital, står bak opptøyene.

Fengselsmyndighetene i São Paulo opplyser at de har kontroll på 18 av de 55 innsatte som rømte i forstaden Franco da Rocha.