Bombetrussel mot flere steder i Danmark

Artikkelen fortsetter under annonsen

Roskilde lufthavn, Aarhus lufthavn og to kjøpesentre ble stengt og evakuert på grunn av bombetrusler. Det ble også meldt inn trusler mot flere steder i Københav, som politiet har avvist som grunnløse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle bombetruslene skal komme fra samme avsender.

Mandag ettermiddag melder det danske nyhetsbyrået Ritzau at flyplassen ved Roskilde er åpnet igjen etter at flere lufthavner og kjøpesentre i Danmark ble utsatt for trusler mandag.

Flyplassene ved Roskilde og Aarhus ble stengt og evakuert på grunn av truslene. Etter noen timer ble Roskilde-flyplassen åpnet igjen, ifølge dansk TV 2. Politiet opplyste at det ikke var funnet noe mistenkelig der.

Kjenning pågrepet

På kvelden ble en 28 år gammel mann i Slagelse pågrepet i forbindelse med bombetruslene. Politiet beskriver ham som en kjenning som sliter med psykiske problemer.

Også Kastrup lufthavn ved København ble utsatt for trusler. Men politiet i den danske hovedstaden fant ikke grunn til å ta dem alvorlig.

– Det er mailet bombetrusler til flere steder, og de kommer fra samme avsender. Vi har vurdert dem og tar dem ikke alvorlig, opplyser politiet i København.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trusler ble også sendt til kjøpesentre i Roskilde og Slagelse, Copenhagen Business School og Odense Universitetshospital.

All lufttrafikk ble stoppet

Ifølge politiet i Midt-Vestsjælland politidistrikt ble all lufttrafikk til og fra Roskilde Lufthavn stoppet, og området rundt evakuert. Meldingen kom 13.50 mandag.

En time senere meldte politiet i Østjylland politidistrikt på Twitter at også Tirstup Lufthavn i Aarhus ble evakuert på grunn av en bombetrussel.

I tillegg ble to kjøpesentrene Vestsjællandscentret i Slagelse og Ro's Torv i Roskilde evakuert etter bombetrusler. Det melder Ekstra Bladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet gjennomsøkte de fire stedene etter mistenkelige gjenstander. De har foreløpig ikke funnet noe, skriver Ekstra Bladet.

Flere trusler mot København avvist

Også Copenhagen Business School (CBS) i København, hvor det studerer mange nordmenn, har mottatt en trussel, ifølge avisen. Skolen sendte ut en SMS til alle studentene hvor de fikk beskjed om å evakuere på rolig vis. Like etterpå fikk de beskjed om at situasjonen var under kontroll.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i København har også mottatt flere bombetrusler i dag.

– Men hos oss har vi avvist dem som grunnløse med det samme, sier operasjonsleder Henrik Brix til Ekstra Bladet.

Bombetrusselen mot CBS var en av dem. En annen skal være rettet mot Kastrup flyplass i København.

Jobber på tvers av politidistrikt

Politidistriktene samarbeider nå om arbeidet med de mange bombetruslene, og har lagt etterforskningen til Midt- og Vestsjælland politidisktrikt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Politiet i Midt- og Vestsjælland politidistrikt skriver på Twitter at de ikke vet hvor lenge evakueringen av kjøpesenteret Ro's Torv vil vare.

Truslene kom mandag ettermiddag. Fyns politi har også mottatt en rekke bombetrusler, og oppgir til Ekstra Bladet at truslene har kommet inn på mail som er sendt direkte til de stedene som er truet.