Påtalemyndigheten fatter interesse for Sjøvegan-spor

Førstestatsadvokaten i Troms og Finnmark betegner et spor i Sjøvegan-saken fra 1998 som svært interessant. Marie-Louise Bendiktsen (59) ble funnet drept i dette nedbrente huset på Sjøvegan i 1998. Brannen ble påsatt for å skjule drapet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Førstestatsadvokaten i Troms og Finnmark betegner et spor i Sjøvegan-saken fra 1998 som svært interessant. Marie-Louise Bendiktsen (59) ble funnet drept i dette nedbrente huset på Sjøvegan i 1998. Brannen ble påsatt for å skjule drapet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Førstestatsadvokaten i Troms og Finnmark betegner et spor i Sjøvegan-drapssaken fra 1998 som svært interessant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det dreier seg om en utenlandsk statsborger som ble avhørt kort tid etter drapet på Marie-Louise Bendiktsen (59), men som året etter var sporløst forsvunnet da politiet ville snakke med ham igjen, skriver Nordlys.

Norsk politi etterlyste ham gjennom Interpol, men først i 2010 fikk Kripos melding fra tysk politiet om at mannen i 2002 ble dømt til åtte års fengsel for et drapsforsøk med kniv på en kvinne og en mann i en by øst i Tyskland.

Han satt fengslet fra 2001 til 2009, men var utvist fra Tyskland og sendt tilbake sitt hjemland da Kripos mottok meldingen.

– Tyskland-sporet må undersøkes. Det må foranlediges av en rettsanmodning til tyske myndigheter i riktige kanaler. Så gjenstår det å se om det er noe håndfast her, sier førstestatsadvokat Lars Fause.

Etterforskningen av Sjøvegan-drapet ble formelt henlagt i 2003. I brevet fra Riksadvokaten ble det forutsatt at henleggelsen ikke medfører at saken legges helt vekk. Til det er den for alvorlig, het det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lensmann Hans Roar Rasmussen i Salangen sier det har vært en nær relasjon mellom som ble den fornærmede og domfelte.

– Det vil være interessant for politiet å snakke med personer med forbindelser til denne mannen. Vi ønsker å vite mest mulig om dette vitnet, hvem han var, hva han har sagt og gjort, for å finne ut om det er fornuftig å etterforske dette sporet videre, eller ikke, sier Rasmussen.