Skolejenter forteller om livet i Boko Harams fangenskap

Se video. 

21 skolejenter som nylig ble satt fri etter over to års fangenskap hos Boko Haram i Nigeria, er blitt gjenforent med sine familier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en markering for jentene i Nigerias hovedstad Abuja søndag fortalte en av dem om de harde prøvelsene de var blitt utsatt for. Det måtte klare seg gjennom perioder helt uten mat og også livsfarlige situasjoner.

– Jeg var i skogen da et fly slapp en bombe i nærheten av meg, men jeg ble ikke såret, fortalte Gloria Dame til de frammøtte.

– Vi fikk ikke noe mat på en måned og ti dager, men vi døde ikke. Det takker vi Gud for.

Seremonien ble arrangert av nigeriansk sikkerhetstjeneste, som var med på å fremforhandle frigivelsen av de 21 jentene. Flesteparten av skolejentene var kristne, men måtte under tvang konvertere til islam under fangenskapet.

Les også: Rundt 2,5 millioner barn rammet av Boko Haram

Søndagens markering ble avbrutt da flere slektninger ankom og jentene endelig kunne gjenforenes med sine familier.

Totalt 276 jenter ble bortført av den ytterliggående islamistiske opprørsgruppen fra en skole i Chibok i den nigerianske delstaten Borno i 2014. Noen av dem klarte å rømme kort tid etter kidnappingen, men flere holdes fremdeles fanget.

Informasjonsminister Lai Mohamed sier forhandlingene med Boko Haram kommer til å fortsette inntil alle jentene er blitt frigitt.

– Snart vil en ny gruppe, enda større enn denne, bli satt fri, ifølge Mohamed.

Les også: Boko Haram vil angripe kristne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært