Drapssiktet hevder dødsfall var uhell med kniv

Se video fra åsstedet her

Den 29 år gamle svensken som er siktet for å ha drept en polsk mann i 40-årene i Kristiansand, hevder det var et uhell som førte til dødsfallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han mener kort og godt at det skjedde et uhell med en kniv på kjøkkenet, sier Sveinung Søndervik Johnsen, den 29 år gamle mannens forsvarer til NRK.

Ifølge mannen skal det ikke ha vært noen konflikt mellom siktede og avdøde.

Det var natt til fredag at en polsk mann i 40-årene ble funnet livstruende skadd i en leilighet i Kongens gate i Kristiansand sentrum. I leiligheten oppholdt det seg foruten den siktede 29-åringen, to kvinner på henholdsvis 25 år og 55 år, som også er siktet for drap.

Etter det Fædrelandsvennen får opplyst var den avdøde polakken samboeren til den siktede 29-åringens mor.

Nekter straffskyld

29-åringen, som fredag ettermiddag var til avhør på politistasjonen i Kristiansand, erkjenner ifølge sin forsvarer ikke straffskyld, men vedgår at det er han som har forårsaket dødsfallet.

Også de to kvinnene nekter straffskyld.

Påtalemyndigheten har begjært mannen varetektsfengslet, og fengslingsmøtet er berammet lørdag klokken 12 i Kristiansand tingrett. Søndervik Johnsen sier til NRK at klienten motsetter seg varetektsfengsling.

Kom raskt til

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 23.47 torsdag kveld.

– Vi var raskt framme, og der fant vi en mann som var knivstukket. Han ble tatt hånd om, først av politiet og så av ambulansepersonell, men ble erklært død på stedet, sa operasjonsleder Sveinung Alsaker i Agder politidistrikt til NTB.

Avdøde skal obduseres, og de venter at en foreløpig obduksjonsrapport vil være klar mandag.

Ingen av de involverte er kjent for politiet fra før.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært