29-åring slapp drapsdom – anket seg til ny drapstiltale

En drapstiltalt 29 år gammel mann som ble dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge i Bergen tingrett i september, anket dommen. Dermed må han møte som drapstiltalt på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble dømt til forvaring i åtte år og sju måneder for å ha slått stefaren til døde i Loddefjord for snart to år siden. Tiltalen mot ham i Bergen tingrett gjaldt drap. Men dommerne kunne ikke fastslå at 29-åringen hadde til hensikt å drepe. Derfor dømte de ham for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter det strengeste straffealternativet i den gamle straffelovens paragraf 229.

Ifølge Bergens Tidende var Riksadvokaten og statsadvokaten innstilt på å godta dommen. Men da tiltalte anket fordi han mente straffen var for streng, skrev statsadvokaten en motanke som gjelder drapspunktet. På grunn av sakens alvorlige karakter vil anken automatisk slippe gjennom til lagmannsretten.

– Dette betyr en ny rettsrunde der også spørsmålet om forsettlig drap skal prøves på nytt, konstaterer statsadvokat Magne Kvamme Sylta.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært