Anmeldt av Helfo:

Lege bak Oslo Akutten tiltalt for omfattende dokumentfalsk

Styreleder Bjørn Gilbo i selskapet som eier en av Oslos mest kjente private legevakter, er tiltalt for å ha sendt inn 2566 falske henvisningsblanketter til Helfo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn Gilbo, legen bak Oslos første private legevakt, Oslo Akutten, må denne uka stille for Oslo tingrett tiltalt for å ha sendt det offentlige helseorganet Helfo 2566 fiktive eller falske henvisningsblanketter i årene 2009, 2010 og 2011.

To ansatte er medtiltalt i saken.

Henvisningsblankettene er grunnlag for at Helfo, som forvalter Folketrygdens midler, utbetaler refusjon til legespesialister.

Ifølge tiltalen ble navnene til to leger ført på som angivelig henvisende leger på de fiktive eller falske henvisningsblankettene som ble sendt til Helfo.

De to legene hadde ikke vært i nærheten av pasientene som sto oppført, eller undertegnet blankettene.

– Ingen av de tre tiltalte erkjente seg skyldig, opplyser deres advokat Espen Henrik Johansen til ABC Nyheter.

Gilbo fungerer selv som lege ved Oslo Akutten AS, men har ikke aksjer eller styreverv i selskapet. Derimot er han styreleder i familieselskapet Gilbo Invest AS, som eier legesenteret.

Bjørn Gilbo hadde ifølge skattelistene for 2014 verken inntekt eller formue.

Saken ble anmeldt til politiet av Helfo.

– Oslo politidistrikt har etterforsket saken. Oslo statsadvokatembeter har tatt ut tiltale for dokumentfalsk. Det er ikke foretatt nøyaktige beregninger av urettmessig utbetalt beløp, skriver Dagens Medisin.

– Utbetalingene er gjort til legen. De to kontoransatte har ikke fått utbetalinger fra Helfo, uttalte politiadvokat Tone Bysting i en epost.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært