Politiet ønsker tips om kidnapping – går ut med video

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo politidistrikt ber om tips og eventuelle observasjoner i forbindelse med bortføringen av en uidentifisert mann på Ljan om morgenen torsdag 29. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hittil er tre personer pågrepet i forbindelse med saken, men politiet vet fortsatt ikke identiteten til den bortførte mannen - eller hvorvidt han fremdeles er bortført eller satt fri, eller hvilken tilstand han er i.

– Vi vet fortsatt ikke hvem den bortførte er, og vi frykter at det er skjedd noe alvorlig med ham, sier politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga i en pressemelding onsdag.

Foruten de tre pågrepne, er to menn fortsatt etterlyst av politiet på bakgrunn av videoopptak fra stedet der bortføringen skjedde.

To av de tre pågrepne, en 29 år gammel nordmann og en 25 år gammel mann med tyrkisk bakgrunn, ble fengslet lørdag. De ble begjært varetektsfengslet i fire uker, men politiet fikk medhold i to uker.

Les også: Politiet vil ha tips etter kidnapping i Oslo

Den tredje, en 29 år gammel nordmann, ble fremstilt for varetektsfengsling mandag. Politiet fikk medhold i sin begjæring om to ukers varetekt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytterligere to menn er mistenkt i saken. Mandag gikk politiet ut med bilder av dem.

Politiet har tatt beslag i en bil som var etterlyst etter bortføringen, men har ennå ikke fått kontakt med offeret. Etterforskningsleder Thor Martin Elton i Oslo politidistrikt sa til NTB mandag at politiet frykter for at det skal skje noe alvorlig med ham, i ytterste konsekvens drap.

Les også: Tre menn varetektsfengslet i bortføringssak

Ifølge TV 2 er de tre som er pågrepet godt kjent for politiet. De skal være en del av et tungt kriminelt miljø på Holmlia.

En av dem ble dømt for frihetsberøvelse i 2006, og to av dem er mistenkt for å ha vært delaktig i henholdsvis tre og fire frihetsberøvelser det siste året.