Politiet gjenopptar 14 år gammel drapssak i Tromsø

Erling Eriksen (85) ble funnet omkommet i sitt brannherjede hjem på Breivikeidet utenfor Tromsø i 2001. Politiet dekket til branntomta under etterforskningen. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Erling Eriksen (85) ble funnet omkommet i sitt brannherjede hjem på Breivikeidet utenfor Tromsø i 2001. Politiet dekket til branntomta under etterforskningen. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En seer har ringt Åsted Norge og navngitt en mann han sier står bak det uoppklarte drapet i Tromsø i 2002. Den navngitte mannen er tidligere siktet for drapet. Nå tas saken opp på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erling Eriksen (85) ble funnet død i sitt nedbrente hus på Breivikeidet i Tromsø 16. november 2002. Obduksjonen viste at 85-åringen allerede var død før brannen. Han ble kvalt med en fille i halsen. Drapssaken ble henlagt i 2004.

– Vi kan bekrefte at vi har gjenopptatt etterforskningen i denne 14 år gamle drapssaken, sier politiinspektør Einar Lysnes Sparboe i Troms politidistrikt til TV 2.

En innringer har navngitt en mann han sier betrodde seg til ham om drapet. Mannen kom med flere detaljer om hvordan Eriksen ble drept, og han fortalte også ifølge tipseren om motivet for drapet.

– Han var blitt lovet et lån, men det ble mer eller mindre gjort narr av dette da han spurte etter pengene. Jeg mener det var 50.000 kroner. Da svartnet det, og han mistet besinnelsen, hevder tipseren.

Sparboe vurderer opplysningene fra vitnet som høyst interessante, men forsvareren til mannen avviser påstandene.

– Klienten min sier at dette ikke medfører riktighet. Han har ikke begått denne handlingen. For øvrig er informasjonen han har fått så uklar at han ikke har mulighet til å kommentere noe utover dette, sier advokat Jørgen Mowinckel til kanalen.