Kragerø: Vitner så beboer slå omsorgsarbeider

Åstedet hvor en av kommunens ansatte ble funnet død. Den avdøde var pleier på en omsorgsbolig hvor mistenkte bor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Åstedet hvor en av kommunens ansatte ble funnet død. Den avdøde var pleier på en omsorgsbolig hvor mistenkte bor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 59 år gamle omsorgsarbeideren i Kragerø som lørdag kveld ble funnet død, ble ifølge vitner utsatt for vold av en beboer i den kommunale institusjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har skjellig grunn til å tro at 35-åringen har slått henne eller truffet henne med armen sin i overkroppen eller ansiktet, sier politiadvokat Ingrid Øygarden til Varden.

Han sier dette er basert på vitneutsagn, men at de ikke vet om volden har sammenheng med at omsorgsarbeideren døde.

59 år gamle Else Margrete Brynemo ble ved 18.30-tiden lørdag funnet med dødelige skader ved bensinstasjonen på Kalstad. Før klokka 20 ble hun erklært død.

Les også: Else (59) død etter vold – utviklingshemmet mann mistenkt

Øygarden sier 35-åringen bare er siktet for vold, og ikke for vold med døden til følge. Kvinnen skal obduseres mandag, noe som kan gi svar på om Brynemo døde av vold eller av andre årsaker. Den foreløpige obduksjonsrapporten vil være klar om et par dager, tror politiet.

35-åringen er fortsatt ikke avhørt av politiet. Enkelte medier har opplyst at han har dårlig utviklet språk.

– Dette jobber vi med å innhente opplysninger om nå. Vi ønsker også å få gjennomført en primærpsykiatrisk undersøkelse av ham. Der håper vi på en konklusjon på fredag. Etter det vil vi vurdere om vi kan gjennomføre avhør med ham, sier Øygarden.