Valen nekter for trusler – ville ha hjelp til å finne samboeren

Uenige om Valen mente å true politimenn. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Komiker Kristian Valen nekter for å ha truet to politimenn, men hevdet i retten at han tvert imot lette etter de to eneste betjentene som var vennlige under en politiaksjon i leiligheten hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Valen nektet straffskyld på alle punkter da han møtte i retten, tiltalt for trusler mot politiet i mai og for å ha båret våpen offentlig i midten av september. Hoveddelen av tiltalen går ut på at Valen skal ha truet to politimenn på Facebook etter at en gruppe politimenn kom til leiligheten hans på Aker Brygge i februar i år.

De skulle bistå ambulanse etter at Valen hadde bedt dem komme til unnsetning etter at samboeren hadde fått et dypt, blødende, kutt i armen da noe hadde falt fra et skap. Da politiet kom, tok de komikeren inn i et rom, og holdt ham atskilt fra samboeren. Hun ble tatt med alene mot sin vilje, og Valen sa han la ut bildet av tjenestemennene på Facebook og utlovet dusør på 10.000 kroner fordi han håpet de kunne fortelle ham hvor samboeren hadde blitt fraktet. Det er dette politiet mener er trusler som bør straffes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Valen må møte i retten

Litt kritiske

– Jeg satt etterpå med en følelse av at det var to politifolk der som var litt kritisk til det som skjedde. Jeg tenkte å få tak i de to og at de ville svare på hvor samboeren min var fraktet, sa Valen i retten.

At han skrev på Facebook at politiet «ville angre» hevdet han var en gjentakelse av en spøk han brukt flere ganger tidligere,

Komikeren møtte i Oslo tingrett mandag morgen sammen med sin forsvarer, advokat John Christian Elden, og en livvakt. Han var ordknapp overfor det tallrike pressekorpset som hadde møtt opp og ville ikke fotograferes i retten. Inne i retten forklarte han seg derimot villig for dommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Kristian Valen pågrepet med våpen på Aker Brygge

Bestrider ikke

Forrige helg ble det tatt ut en tilleggstiltale etter at Valen ble pågrepet og måtte tilbringe en natt i arresten. Komikeren ble pågrepet etter at vektere varslet politiet om at en mann iført kamuflasjeklær og med et våpen var observert på Aker Brygge i Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge tiltalen dreide det seg om en våpenetterligning.

– De faktiske forhold bestrides ikke, han erkjenner det som står der, sa Elden om det sistnevnte forholdet.

For den første delen av tiltalen nektet han straffskyld og hevder at han ikke mente å true politifolkene.

Forholdene Valen er tiltalt for, har en strafferamme på bot eller inntil ett års fengsel. Det er satt av én dag i retten til å behandle de to tiltalene.

Les også: Kristian Valen tiltalt for politi-trusler på Facebook