Mann siktet for drap i Telemark

En 35 år gammel mann er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en 38 år gammel mann døde i en hytte i Vinje i Telemark.
En 35 år gammel mann er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en 38 år gammel mann døde i en hytte i Vinje i Telemark. Foto: Katrine Sannesmoen / Vest-telemark Blad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 35 år gammel mann er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en 38 år gammel mann er funnet død i Rauland i Telemark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser telemarkspolitiet søndag ettermiddag. Det er uklart hva politiet mener har tilstøtt avdøde, men siktelsen tyder på at 38-åringen er påført så alvorlige skader at han døde som en direkte følge av dem.

Både den siktede og avdøde er litauere, opplyser politiet på Twitter.

– Politiet har grunn til å tro at det har vært en slåsskamp eller lignende mellom de to. Det er bakgrunnen for at personen er pågrepet og siktet, sier politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter til TV 2.

Død på stedet

– De involverte oppholdt seg i en bolig sammen med flere andre personer. Siktelsen er foreløpig og kan bli endret som følge av etterforskningen, skriver politiet.

38-åringen ble erklært død på stedet da ambulansen ankom hytta på Rauland ved 1.30-tiden natt til søndag. Det er ingen ting som tyder på at noen våpen ble brukt mot mannen. 38-åringen skal nå obduseres.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi jobber utover dagen med tekniske undersøkelser på stedet. Vi sikrer spor der og avhører de andre som var til stede på hytta, sier Sæter.

Kripos

Den siktede er brakt til Grenland politistasjon, hvor han vil bli avhørt i løpet av søndagen, mens krimteknikere undersøker åstedet.

Inntil videre vil ikke Kripos bli bedt om å bistå på stedet, men Sæther sier til Telemarksavisa at dette er vurderinger som vil bli vurdert forløpende.

Avisen har vært i kontakt med en av noen som bor i nabohyttene som forteller at de våknet av en høylytt diskusjon fra nabohytta.

– Vi tenkte ikke noe mer over det, siden det ikke er uvanlig med litt bråk i helgene, sier naboen.