Sjokkerende overvåkningsvideo: Blir dyttet foran T-banen i Stockholm

Se overvåkningsbildene her. NB! Videoen viser ikke selve fallet og påkjørselen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten i Sverige har frigitt de dramatiske opptakene hvor en 24-åring blir dyttet ned på T-banesporet sekunder før toget kommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 22-tiden 31. mai ble en 24 år gammel mann påkjørt av T-banen i Stockholm. Politiet mistenkte tidlig at den unge mannen ble dyttet ned på sporet, og forrige uke ble en 34 år gammel mann dømt for drapsforsøk.

Nå har den svenske påtalemyndigheten frigitt overvåkningsbildene som var en viktig del av bevisene, melder SVT som først skrev om saken.

Bakgrunn: Mann påkjørt av T-banetog i Stockholm

Tilfeldig offer

Retten mener de fant bevis for at mannen bevisst dyttet 24-åringen med ønske om å drepe ham, skriver den svenske kanalen. 34-åringen ble dømt til tvungent psykisk helsevern etter at en rettsmedisinsk undersøkelse viste at mannen lider av alvorlige psykiske lidelser.

I videoen påtalemyndigheten har frigitt kan man se hvordan mannen bruker kraft og tar sats i det han legger hendene på 24-åringens rygg og dytter ham utfor. Offeret blir tilfeldig valgt ut, og man kan se på videoopptakene at de to ikke hadde kontakt før hendelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjerningsmannen ble pågrepet allerede dagen etter ved hjelp av bilder fra overvåkningsvideoen. Politiet fikk tips fra sivile etter at bildene ble publisert i ulike medier.

Se også: Tyven ble tatt på fersken – angrep småbarnsmor

Overlevde

24-åringen sto og ventet på T-banen sammen med kjæresten da han plutselig ble dyttet. Han ble påkjørt og dratt flere meter før toget klarte å stoppe, og ble svært hardt skadd. Blant annet brakk han nakken og måtte amputere den ene foten.

Etter flere uker i koma våknet 24-åringen 18. juli, ifølge SVT. Da skrev han på sosiale medier «det skal mer enn et tog til for å bli kvitt meg».

Les også: Blør ihjel på siden av veien etter påkjørsel – ingen stopper