25 prosent færre kriminelle tvangsreturnert

Politiets utlendingsenhet (PU) holder måltallene, men har tvangsreturnert 25 prosent færre kriminelle utlendinger enn i fjor. Illustrasjonsfoto
Politiets utlendingsenhet (PU) holder måltallene, men har tvangsreturnert 25 prosent færre kriminelle utlendinger enn i fjor. Illustrasjonsfoto Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ferske tall fra Politiet viser at 1160 kriminelle ble returnert første halvår. Men det er 25 prosent færre enn i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statistikken er utarbeidet av Politiets utlendingsenhet (PU) for årets seks første måneder.

Den viser at 1160 kriminelle utlendinger ble tvangsutsendt før sommeren i år. Men til sammenligning ble 1543 straffede tvangsutsendt første halvår ifjor, noe som innebærer et fall på 25 prosent i denne gruppen.

Tallene viser også at hele 777 av de kriminelle kommer fra ulike europeiske land, og at denne gruppen utgjør 70 prosent av alle straffede som må forlate landet.

Tre nasjoner dominerer

Til sammen er 90 nasjonaliteter representert på lista, deriblant 36 europeiske.

Tre land dominerer og topper lista med god margin: Romania (195 personer), Polen (154) og Litauen (135). Disse tre landene står alene for 42 prosent av alle utlendingene som må ut av Norge etter en straffedom eller blitt ilagt et forelegg.

Les også: Tvangsreturer koster over en halv milliard

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre nasjonalitetene ligger et godt stykke foran de to neste, Nigeria (59 personer) og Irak (57).

Oversikten viser ikke hvilke straffereaksjoner som ligger til grunn, og heller ikke hvordan disse eventuelt fordeler seg på de enkelte nasjonalitetene.

I juli gjennomførte politiet 162 uttransporter av personer ilagt straffereaksjon (26 prosent av første halvår). Det er nesten like mange som i juni hvor det ble gjennomført 166 uttransporter.

50 prosent av målet

Oversikten fra PU viser også at til sammen ble det tvangsutsendt 4517 personer i løpet av januar til og med juli, noe som er en økning på 11 prosent fra 2015 (4067 personer i samme periode i fjor).

Les også: Fire menn vil være sjef for asyl-politiet

Det politisk bestemte måltallet for antall uttransporterter av utenlandske statsborgere for 2016 er 9000 personer. Det betyr at derfor at PU første halvår har sendt ut 50,2 prosent av det politiske myndigheter har satt som mål.