Meny

22-åring dømt for overgrep mot eksens lillebror

Asker og Bærum tingrett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel mann er dømt til tre og et halvt års fengsel for seksuelt overgrep mot sin tidligere kjærestes lillebror.

Overgrepet skjedde i juli 2015. Mannen hadde vært på overnattingsbesøk hos kjæresten, men ble igjen i familiens hjem sammen med den seks år gamle gutten da kjærestens foreldre gikk på jobb og kjæresten gikk til frisøren, melder TV 2.

Seksåringens stefar politianmeldte 22-åringen senere samme dag. Guttungen fortalte i politiavhør hva 22-åringen hadde gjort med ham, og det ble funnet DNA fra mannen flere steder på kroppen hans.

22-åringen benektet i Asker og Bærum tingrett å ha hatt seksuell omgang med gutten, og mente han ubevisst hadde påført gutten DNA-funnene som sammen med guttens forklaring var med på å felle ham. Tingretten trodde ikke på mannens forklaring, og avfeide den som oppkonstruert og gjennomgående lite troverdig.

I tillegg til fengselsstraffen må 22-åringen betale gutten 100.000 kroner i oppreisningserstatning. 22-åringen vil ta betenkningstid på ankespørsmålet, sier mannens forsvarer, advokat Jan Schjatvedt.

Populært