Meny

IS tar ansvaret for knivangrep i Minnesota

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremistgruppen IS hevder at en av deres «soldater» sto bak knivangrepet i et kjøpesenter i St. Cloud i Minnesota lørdag. FBI etterforsker saken som en mulig terrorhandling.

Meldingen om at IS skal ha stått bak ble lagt ut på nett via ekstremistgruppens talerør Amaq søndag.

En mann kledd ut som sikkerhetsvakt knivstakk og såret ni personer på et kjøpesenter i byen før han ble skutt og drept av en politimann som ikke var i tjeneste på det tidspunktet. Tilstanden skal ikke være livstruende for noen av ofrene.

Mannen skal ha nevnt Allah da han gikk til angrep og spurt minst ett av ofrene om vedkommende var muslim, ifølge politiet.

Søndag ettermiddag uttalte det føderale politiet FBI at knivangrepet etterforskes som en «mulig terrorhandling».

– Men det er ikke kjent om den mistenkte hadde noen forbindelser med, eller var inspirert av, en utenlandsk terrororganisasjon, sa FBIs etterforskningsleder Rick Thornton til pressen.

Det foreligger heller «ingen bevis» på forbindelse mellom bombeangrepet i New York lørdag kveld, der 29 mennesker ble såret, og knivangrepet i Minnesota, sier St. Clouds politisjef Wiliam Blair Anderson til CNN.

To lokale aviser – Minneapolis Star Tribune og St. Cloud Times – har identifisert den mistenkte knivangriperen som Dahir Adan, en 22 år gammel amerikaner med somalisk opprinnelse.

Folk har samlet seg utenfor kjøpesenteret Crossroads Center i St. Cloud i den amerikanske delstaten Minnesota, der flere personer ble angrepet med kniv lørdag. Foto: Dave Schwarz (St. Cloud Times / AP Photo)
Populært