Meny

Russland: USA-koalisjonen bombet Assad-styrker

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland anklager den USA-ledede koalisjonen for bombing av en av president Assads militærbaser i Syria. 80 soldater er drept i angrepet, ifølge eksilgruppen SOHR.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) meldte først at 30 soldater ble drept i angrepet, men oppjusterte senere dødstallet til minst 80.

– Krigsfly fra den internasjonale antijihadistiske koalisjon gjennomført fire flyangrep i dag mot syriske styrker, som er omringet av den Islamske staten IS, i ved flystasjonen i Deir al-Zor, sier det russiske forsvaret i en uttalelse.

To F-16-fly og to A-10-fly fløy inn i syrisk luftrom fra Irak for å utføre angrepene, ifølge det russiske forsvaret.

Militærbasen ligger i den østre provinsen Deir al-Zor, nær Deir al-Zor-flyplassen. Området er preget av kamper mellom flere parter i den syriske konflikten. Bombingen har ifølge en pressemelding fra Assads styrker gitt ekstremistgruppen IS mulighet til å etablere seg på en høyde nær militærbasen.

– Dette er en seriøst og åpenbart angrep på det syriske forsvaret og et åpenbart bevis på USAs støtte til IS og andre terroristgrupper, står det i pressemeldingen fra det syriske forsvaret lørdag.

Syrias president Bashar Assads regjering anser alle som kjemper imot dem for å være terrorister og har flere ganger tidligere anklaget USA og opprørsgrupper for å støtte ekstremister.

Pentagon erkjenner lørdag kveld norsk tid at angrepet på en syrisk militærbase kan ha vært utført av den USA-ledede koalisjonsstyrken.

Populært