Russland: USA-koalisjonen bombet Assad-styrker

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland anklager den USA-ledede koalisjonen for bombing av en av president Assads militærbaser i Syria. 80 soldater er drept i angrepet, ifølge eksilgruppen SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) meldte først at 30 soldater ble drept i angrepet, men oppjusterte senere dødstallet til minst 80.

– Krigsfly fra den internasjonale antijihadistiske koalisjon gjennomført fire flyangrep i dag mot syriske styrker, som er omringet av den Islamske staten IS, i ved flystasjonen i Deir al-Zor, sier det russiske forsvaret i en uttalelse.

To F-16-fly og to A-10-fly fløy inn i syrisk luftrom fra Irak for å utføre angrepene, ifølge det russiske forsvaret.

Militærbasen ligger i den østre provinsen Deir al-Zor, nær Deir al-Zor-flyplassen. Området er preget av kamper mellom flere parter i den syriske konflikten. Bombingen har ifølge en pressemelding fra Assads styrker gitt ekstremistgruppen IS mulighet til å etablere seg på en høyde nær militærbasen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en seriøst og åpenbart angrep på det syriske forsvaret og et åpenbart bevis på USAs støtte til IS og andre terroristgrupper, står det i pressemeldingen fra det syriske forsvaret lørdag.

Syrias president Bashar Assads regjering anser alle som kjemper imot dem for å være terrorister og har flere ganger tidligere anklaget USA og opprørsgrupper for å støtte ekstremister.

Pentagon erkjenner lørdag kveld norsk tid at angrepet på en syrisk militærbase kan ha vært utført av den USA-ledede koalisjonsstyrken.