Drapssiktet erkjenner å ha skutt kona og stesønn

59-åringen fra Kirkenes innrømmer å ha skutt sin kone og stesønn, men vil ikke ta stilling til skyldspørsmålet. Fredag ble han varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av fengslingskjennelsen fra Nord-Troms tingrett går det frem at han vedgår å ha forsøkt å ta sitt eget liv etter å ha skutt sin kone Pimsiri Songngam (37) og hennes 12 år gamle sønn Petchngam Songngam i parets leilighet i Kirkenes 29. august i år.

Ikke avhørt

Drøyt to uker etter drapene er 59-åringen fortsatt ikke avhørt. Han har vært innlagt på sykehus, og var for dårlig til å møte opp i et planlagt avhør torsdag.

Mannens forsvarer, advokat Stein Rønning, opplyser til iFinnmark at den 59 år gamle norske statsborgeren har samtykket til politiets ønske om varetektsfengsling i fire uker.

Les også: Drept 37-åring i Kirkenes viste politiet tekstmeldinger

Forsvarlig helsehjelp

Nord-Troms tingrett behandlet fengslingskjennelsen fredag, og kom frem til at 59-åringen også skal ha brev- og besøksforbud i to uker.

– Retten forutsetter at det legges til rette for at siktede mottar nødvendig og forsvarlig helsehjelp og oppfølging i fengslingsperioden, heter det i kjennelsen.

Siktedes forsvarer hadde samtaler med mannen torsdag.

– Jeg hadde en samtale med ham på sykehuset. Han er absolutt til stede og kommuniserer greit. Men han er preget av det som har skjedd, sier Rønning til iFinnmark.

Les også: Dobbeltdrapet i Kirkenes: Barna til siktede varslet gjennom nettaviser

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært