Meny

Tiltale: Stumpet røyken på voldtektsofferets bryst

En 22 år gammel risikerer han forvaring når han må svare for beskyldninger om en tvang og voldtekt mot en kvinne i Bergen i vinter. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel mann risikerer forvaring når han må svare for beskyldninger om en tvang og grov voldtekt mot en kvinne i Bergen i vinter.

Ifølge tiltalen ble kvinnen bundet og voldtatt i over to timer natt til 12. februar i år, skriver Bergens Tidende.

Etterpå skal den tiltalte mannen (22) ha røyket en sigarett og stumpet den i offerets bryst før han stjal mobiltelefon og bankkort og gikk. Kvinnen skal ha vært redd for å bli drept og oppga å yte motstand, går det frem av tiltalen. Det er tatt forbehold om at påtalemyndigheten vil kreve straff på forvaring for den unge mannen.

– Det er en voldsom voldtekt, og saken er alvorlig nok i seg selv. Tiltalen taler for seg. I tillegg føyer voldtekten seg til andre ting som tiltalte har gjort før. Derfor har vi i tiltalen tatt forbehold om at det kan bli en påstand om forvaring, sier førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen i Hordaland.

Mannens forsvarer, advokat Linda Ellefsen Eide, sier at klienten ikke erkjenner straffskyld. Han hevder at sexen foregikk frivillig og at de på forhånd hadde avtalt dette med å binde kvinnen fast.

– Min klient mener at etterforskningen har vært utført uten nødvendig objektivitet og at påtalemyndigheten på et for tidlig tidspunkt konkluderte med hva som var skjedd, skriver Eide i en epost til Bergens Tidende.

Populært