Mann dømt for drapsforsøk i Stavanger

En 25 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til fengsel i fem og et halvt år for å ha skutt en mann flere ganger i beinet i desember i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 35 år gammel mann ble skutt minst fem ganger i låret og leggen, etter en krangel om en sykkel 10. desember i fjor. Onsdag ble det klart at en 25 år gammel mann er dømt til fem og et halvt års fengsel for drapsforsøk, skriver Stavanger Aftenblad.

25-åringen nektet for at han forsøkte å drepe fornærmede.

– Om jeg ville drepe ham, hadde jeg ikke skutt ham i foten. Jeg skjøt ham i foten fordi det er det politiet gjør når de skal uskadeliggjøre noen, sa 25-åringen fra vitneboksen.

25-åringens forsvarer, advokat Anne Kroken, mener det ikke er grunnlag for å dømme for drapsforsøk. Hun viser til sin klients forklaring om at dersom han hadde ønsket å drepe fornærmede, kunne han skutt ham i overkroppen.

– Dette taler helt klart for en anke, mener Kroken.

Både 25 åringen og 35-åringen var ruset da hendelsen fant sted. Begge er også tidligere domfelt, skriver avisen.

I samme sak ble en 45 år gammel mann dømt til 60 dagers fengsel for å ha truet 35-åringen med en gasspistol i forkant av at skuddene ble avfyrt. I tillegg til fengselsstraff ble han også dømt til 90 timers samfunnsstraff.

Den dømte 25-åringen må betale fornærmede 150.000 kroner i erstatning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært