Fire menn vil være sjef for asyl-politiet

Da Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug i høst åpnet ny modul på Politiets utlendingsinternat på Trandum, ble hun vist rundt Morten Hojem Ervik som har søkt jobben som ny sjef for Politiets utlendingsenhet (PU).
Da Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug i høst åpnet ny modul på Politiets utlendingsinternat på Trandum, ble hun vist rundt Morten Hojem Ervik som har søkt jobben som ny sjef for Politiets utlendingsenhet (PU). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

På søkerlisten til stillingen som ny sjef for Politiets utlendingsenhet, står det fire menn. Den ene kvinnen som søkte har trukket seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søkerlisten til jobben som toppleder for Politiets utlendingsenhet (PU) ble i dag offentlig.

Blant de fire mennene er to særlig aktuelle kandidater til å overta jobben etter at Kristin Ottesen Kvigne i sommer ble ansatt som ny avdelingsdirektør i avdeling for politifag i Politidirektoratet.

De har begge bakgrunn fra toppstillinger i Politiet.

Morten Hojem Ervik er i dag assisterende sjef i PU og Bjørn Eirik Vandvik som er fungerende leder av Romerike politidistrikt.

Måltall-trøbbel

Ervik var blant annet med i 2015 da Kristin Ottesen Kvigne måtte møte for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite.

Bakgrunnen for stortingshøringen var at PU prioriterte utsendelse av lengeværende barn, selv om Justisdepartementet hadde bedt Politidirektoratet nedprioritere dette.

Les også: PU-sjef Kvigne ny topp i Politidirektoratet

Et møte med justisminister Anders Anundsen (Frp) høsten 2014 ble da også tema. PU hadde tatt opp at det var utfordrende å nå måltallet om 7100 uttransporteringer i løpet av året.
– Vi fikk tilbakemelding om at måltallene var svært viktige og at vi måtte gjøre det vi kunne for å nå dem, forklarte Morten Hojem Ervik som var Kvignes bisitter under høringen.

Bjørn Eirik Vandvik har tidligere vært leder av utlendingsseksjonen ved Romerike politidistrikt hvor han også har vært politimester. I fjor høst søkte han også stillingen som leder for det nye Øst politidistrikt.

Profesjonell jobbsøker

Blant PUs oppgaver er å registrere asylsøkere, etterforske deres identitet og uttransportere personer uten lovlig opphold.

På søkerlisten står også Thorbjørn Gaarder som tidligere har søkt stillingen som både Høyesterettsjustitiarius og Skattedirektør. Han omtales som en «profesjonell» jobbsøker og er neppe en reell utfordrer til stillingen.

Les også: Liten kontroll over letingen etter forsvunne asylbarn

Fjerdemann er en 52 år gammel leder og organisasjonsutvikler fra Østfold.

Den eneste kvinnelige søkeren har derimot trukket seg og er anonymisert på søkerlisten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus