Olav Thon dobler dusør etter mordbrann til 2 millioner

Olav Thon dobler dusøren for opplysninger som kan føre til oppklaring rundt hvem som sto bak mordbrannen i 2008.
Olav Thon dobler dusøren for opplysninger som kan føre til oppklaring rundt hvem som sto bak mordbrannen i 2008. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Huseier Olav Thon har utlovet en dusør på 2 millioner kroner for opplysninger som fører til oppklaring av mordbrannen i hybelhuset i Urtegata i Oslo i 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under TV 2s program Åsted Norge mandag kveld ble det vist en hittil ukjent mobilvideo som viser én person politiet aldri har identifisert. Filmen er tatt fra balkongen i et hus i samme gate og viser en mann som veiver med armene og snakker med ambulansepersonell før han går.

Seks personer omkom da noen antente en brann i fellesarealet i tredje etasje i hybelhuset natt til lørdag 13. desember 2008. Olav Thon gikk tidlig ut og lovet en dusør på 1 million kroner for tips som kunne føre til oppklaring. Nå, åtte år etterpå, dobler han denne dusøren.

– «Denne saken har opptatt meg så mye. Det er ingen sak jeg har tenkt mer på, så jeg vil doble belønningen hvis gjerningsmannen blir funnet og dømt», skriver Thon til TV 2.

Thon ble selv siktet i saken for å ikke ha gjort nok for å forsikre seg om at dørpumpene i hybelhuset fungerte. Han fikk senere erstatning for siktelsen.

Les også:

Olav Thon flyttet formuen – kommunen får tøffere tider

Olav Thon har betalt over én milliard i skatt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært