Tre Odin-soldater innbrakt i Trondheim

Tre menn fra «Soldiers of Odin» ble natt til lørdag innbrakt av politiet i Trondheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet dreier det seg om én mann på 50 år og to menn i 20-årene som alle gjentatte ganger tidligere har patruljert sentrum i uniform, skriver Adresseavisen.

– De tre har vært i kontakt med oss før, og tok ikke budskapet den gang, sier krimvaktleder Ole Devle i Trøndelag politidistrikt.

Han sier de tre ble innbrakt og snakket med før de ble løslatt. Hva som skjer videre, er opp til en av politiets jurister å avgjøre.

Det er ikke kjent om de tre ble innbrakt for noe annet enn å være ikledd Soldiers of Odin-klær. Gruppen selv hevder de vil forhindre bråk og uro i gatene om natten, men politiet mener de bryter politilovens paragraf 26, som forbyr folk å ta loven i egne hender, skriver TV 2.

– Politidistriktet har valgt å legge seg på en policy som sier at dette er en virksomhet vi ikke vil ha i Trondheims gater, sier operasjonsleder Øystein Sagen i Trøndelag politidistrikt.

Soldiers of Odin er en gruppering som blir omtalt som et borgervern, selv om de tidligere har uttalt at de er en slags privat natteravnsgruppe som ønsker å sikre at alt går greit for seg om natten.

Les også:

«Soldiers of Odin»-grunnlegger dømt for mishandling

Soldiers of Odin i strid med Bandidos i Sverige


Politiet frykter bråk utløst av fremmedfiendtlige grupper


Politiet frykter bråk utløst av fremmedfiendtlige grupper

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært