USA med mislykket forsøk på å frigi gisler i Afghanistan

Amerikanske styrker i Afghanistan prøvde i forrige måned å redde to sivile gisler, men slo til på feil sted.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medier i USA skriver at gislene som ble forsøkt reddet er to professorer ved det amerikanske universitetet i Afghanistan.

– President Obama godkjente et oppdrag i Afghanistan, med mål om å frigi to sivile gisler. Dessverre var gislene ikke på stedet hvor vi trodde. Under oppdraget ble flere fiendtlige soldater drept. Ingen amerikanske sivile eller militærpersonell ble skadd, sier talsmann Peter Cook i det amerikanske forsvarsdepartementet.

To professorer – en amerikaner og en australier – ble angrepet og bortført fra en bil i Kabul 7. august. Ifølge Fox News, som først skrev om saken, skjedde den amerikanske operasjonen noen dager etter bortføringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært