Syrisk opprørsleder drept i luftangrep

Den øverste militære lederen for Syrias største opprørsallianse skal være drept i et luftangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abu Omar Sarakeb, som leder de militære operasjonene til den såkalte Erobringshæren i Syria, skal ha blitt drept i et rakettangrep mot et møte mellom alliansens ledere.

Sarakebs «martyrdød» bekreftes av gruppa Jabbhat Fateh al-Sham, tidligere kjent som Nusrafronten, på Twitter. Gruppa er en av flere medlemmer i opprørsalliansen. Meldingen sier ikke noe om hvem som sto bak angrepet eller når det skjedde.

Dødsfallet bekreftes av eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som opplyser at ukjente krigsfly bombet et møte Erobringshæren hadde i byområdene i Aleppo, og at Sarakeb og en annen militærleder kalt Abu Muslem al-Shami ble drept.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært