Meny

Drapsoffer skal ha følt seg truet

Den drepte Nils Olav Bakken skal over en lengre periode ha følt seg truet av personer med tilknytning til rusmiljøet i Dokka, bekrefter politiet onsdag morgen. Den 49 år gamle mannen ble funnet drept og delvis forbrent ved en øde skogsvei i Søndre Land lørdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitner forteller at de snakket med 49-årige Nils Olav Bakken ved boligen hans på Dokka bare fire timer før han ble funnet drept og forbrent ved en skogsbilvei lørdag kveld.

Til TV 2 sier Susanne Kristiansen at hun og ektemannen gikk forbi huset til 49-åringen klokka 15.30 lørdag.

– Han var på verandaen sin og ville vise oss noen nye møbler han hadde kjøpt som sto ute. Så vi sto og pratet litt med ham, før vi gikk videre, forteller Kristiansen.

Dette var fire timer før Bakken ble funnet drept i Veståsen i Søndre Land i Oppland.

– Følte seg truet

49-åringen skal i lengre tid ha følt seg truet av personer med tilknytning til rusmiljøet på Dokka, bekrefter politiet overfor NTB.

– Vitner har kommet med opplysninger om at han har vært engstelig over lengre tid for personer med tilknytning til rusmiljøet på Dokka. Men det skal ikke dreie seg om konkrete trusler opp mot gjerningstidspunktet, sier politiadvokat Kristian Johansen i Innlandet politidistrikt.

– Politiet har ingen konkret mistanke om motiv, men det håper vi etterforskningen skal vise ganske snart, sier politiadvokaten videre.

Kartlegger nettverk

Det er et tungt rusmiljø på Dokka, og 49-åringen var en del av det.

Den siste observasjonen som politiet har bekreftet, var ved 16-tiden fredag, da en politimann så Bakken gå i retning av boligen sin.

– Vi kartlegger nettverket som avdøde har hatt. Vi avhører folk i nærområdet, i hjemmetjenesten og familien, sier Johansen.

Kripos kom raskt til Søndre Land for å bistå med den tekniske etterforskningen lørdag kveld. Onsdag var samarbeidet utvidet til å omfatte taktisk etterforskning, elektronisk sporing og analyse, melder Kripos selv på Twitter.

Onsdag hadde politiet ennå ikke fått alle trafikkdata for Bakkens mobiltelefon, men etterforskerne jobber intenst med dette og øvrige elektroniske spor.

– Også økonomi er en del av det vi ser på, sier Johansen.

Ikke oppstykket

Tidlige opplysninger i saken gikk ut på at den drepte var blitt funnet stykket opp, men det tilbakeviser politiet nå. Den døde var forbrent, og det er funnet rester av det som er blitt brukt som tennmiddel, uten at det blir kommentert videre.

Noe åsted for drapet er så langt ikke påvist, men politiet undersøker fremdeles mannens bolig på Dokka.

Opplysninger om en bobil som var sett på funnstedet, er sjekket ut saken, sier politiet.

– Denne bilen skal sist ha blitt observert på stedet torsdag, dagen før drapsofferet forsvant, sier Johansen.

Bakgrunn:   Mann funnet partert og forbrent på øde skogsvei

Populært