Bill Cosby for retten 13 år etter overgrep

Se video.

Overgrepssaken der TV-stjernen Bill Cosby (79) er anklaget for seksuelle overgrep mot en kvinne i 2004, starter i juni neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Datoen for rettssaken ble satt til 5. juni 2017, avgjorde en amerikansk domstol tirsdag. Datoen kan fremskyndes, opplyser en dommer.

Konkret handler saken mot 79-åringen om et overgrep som skal ha skjedd i komikerens hjem i 2004. Cosby anklages for å ha dopet ned Andrea Constand med vin og piller og deretter misbrukt henne seksuelt.

Cosby og Constand kom til forlik i et sivil rettssak i 2006, men saken ble gjenopptatt i fjor da nye bevis kom fram. 79-åringen innrømmet å ha gitt kvinnen noe han beskrev som allergimedisin før de hadde samleie, i den sivile saken.

Cosby risikerer opp til ti års fengsel om han blir dømt.

13 vitner

Cosbys forsvarere har flere ganger forsøkt å få saken avvist, men påtalemyndigheten har hele veien hevdet at grunnlaget er tilstrekkelig.

Over 50 kvinner har de siste årene stått fram og anklaget Bill Cosby for overgrep som strekker seg tilbake til 1960-tallet. De fleste av sakene er foreldet, og overgrepsanklagene fra Constand er hittil de eneste som har endt i retten.

Påtalemyndigheten opplyste i tirsdagens rettsmøte i Philadelphia at de har gått gjennom alle disse sakene, og ønsker å føre 13 av kvinnene som vitner, til tross for at det ikke er snakk om å utvide straffesaken. Aktoratet ønsker imidlertid å vise det de mener er et mønster. Kvinnene har sagt seg villige til å vitne.

Les også: Flere kvinner slutter seg til sak mot Bill Cosby

Saksøkt

Flere av kvinnene som har anklaget komikeren for seksuelle overgrep, har saksøkt ham for både overgrep og for å ha svertet dem etter at anmeldelsene ble levert. Cosby har svart med motsøksmål. Han har vært inne til politiavhør i flere saker, og i ett av avhørene som ble tatt opp for over ti år siden, innrømmet han å ha betalt kvinner for å holde tett.

Noen av kvinnene som har anklaget Cosby for overgrep, var helt nede i 15-årsalderen da de angivelige overgrepene fant sted.

Les også: Cosby tilbød penger for å holde tett om sex

Personvernpolicy