Meny

Mann døde etter å ha blitt funnet hardt skadd i omsorgsbolig:

Sannsynligvis ikke noe straffbart bak dødsfall i Trondheim

Mannen i 50-årene ble funnet livstruende skadd i Trondheim mandag kveld. Sent tirsdag opplyser St. Olavs at mannen døde. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ligger trolig ikke noe straffbart bak dødsfallet til en 57 år gammel mann i Trondheim, opplyser politiet. Mannen ble funnet kritisk skadd i en omsorgsbolig og døde senere av skadene.

Den foreløpige obduksjonsrapporten er ikke ferdig, men obduksjonen er fullført. Politiet i Trondheim opplyser onsdag ettermiddag at det fremstår som sannsynlig at det ikke dreier seg om et straffbart forhold.

Etterforskningen så langt tyder også på dette. Politiet vil likevel fortsette etterforskningen.

Mannen ble funnet i 18-tiden mandag med alvorlige hodeskader og det politiet omtalte som betydelige skader på andre deler av kroppen. Han ble brakt til St. Olavs hospital, men livet sto ikke til å redde. Mannen døde tirsdag.

Mannen ble funnet i 18-tiden mandag. Han hadde alvorlige hodeskader og det politiet omtalte som betydelige skader på andre deler av kroppen. Mannen ble sendt til St. Olavs hospital, men livet sto ikke til å redde. Tirsdag kveld døde mannen av skadene.

Bakgrunn: Mann funnet livstruende skadd i Trondheim

Kan ha falt

Etterforskerne holder alle muligheter åpne for hva som kan ha tilstøtt mannen. Momyr sier det er teoretisk mulig at skadene kan ha blitt påført på grunn av et uhell eller et illebefinnende, så vel som noe annet.

Tirsdag ble flere vitner avhørt og overvåkingsvideoer fra området ble gjennomgått, uten at politiet kom nærmere et svar på spørsmålet om det har skjedd noe kriminelt. Onsdag ville også ettersøkningshund bli satt inn i arbeidet rundt boligen.

Vasket

Etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem sier til NRK onsdag at mannens leilighet i Kong Carl Johans arbeidsstiftelse ble vasket av personalet i huset etter at han ble funnet.

– Deres vurdering var at det var en ulykke, og det ble foretatt rengjøring i leiligheten. Det kan gjøre de tekniske undersøkelsene vanskeligere, men likevel kan vi få de svarene vi trenger for å komme til en konklusjon. Kriminalteknikerne har utstyr som vil avdekke blod i leiligheter som er vasket, sier Sunde-Eidem.

– Vi fortsetter med undersøkelser på åstedet og ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha observert noe, eller som har informasjon knyttet til hendelsen, sier etterforskningslederen.

Populært