Meny

29-åring som skulle løslates nektet å bli sluppet fri

Mannen, som er siktet for menneskehandel, liker seg så godt bak murene at han foretrekker å bli bak murene i fengselet fremfor å bli løslatt. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som er siktet for menneskehandel, liker seg så godt bak murene i Bergen fengsel at han foretrekker å bli der fremfor å bli løslatt.

Den 29 år gamle mannen, med utenlandsk opprinnelse, ble varetektsfengslet og siktet for blant annet å ha utnyttet og truet flere kvinner til prostitusjon.

Saken, som nå er ferdig etterforsket, er oversendt til statsadvokaten for tiltalevurdering. Tiltalte har sittet ti måneder i varetekt i Bergen fengsel.

Politiet ønsker å slippe fri 29-åringen, men med pålegg om besøksforbud mot kvinnene som er involvert i saken, fordi det vil ta noe tid før saken eventuelt kommer opp i Bergen tingrett.

Les også: Ble gravid i Drammen fengsel

Men det er ikke noe den siktede selv ønsker, skriver BergensTidende tirsdag.

Mannen har gjennom sin forsvarer Erik Nåmdal gjort det klart at han ikke ønsker å bli sluppet fri nå, og i rettsdokumentene står det blant annet følgende, ifølgeBT:

«Han har opplyst at han har solgt sin bolig, samt at han er tilfreds med forholdene under varetekt og at han får oppfølgning i fengselet som han ønsker å benytte seg av videre».

Totalvurderingen av sakens alvor og omfang, forventet straff, siktedes sosiale situasjon, siktedes ønske om fortsatt varetekt, og forholdene for øvrig, tilsier at videre varetektsfengsling er forsvarlig, mente tingretten, som derfor har bestemt at mannen får bli sittende i varetekt i ytterligere fire uker.

Avisen har ikke lyktes å få kommentar verken fra forsvarer Nåmdal eller politiadvokat Jan Christian Alvheim.

Les også:  Fengselsbetjent siktet for å ha mottatt bestikkelser

Populært