Meny

Forbrent drapsoffer var 49-åring fra Dokka

Se video fra stedet hvor drapsofferet ble funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den 49 år gamle Nils Olav Bakken fra Dokka som ble funnet drept og delvis forkullet i restene av et bål i Oppland. Han tilhørte et rusmiljø, ifølge politiet.

– Han har flere oppgjorte forhold bak seg. De har hatt sammenheng med det rusmiljøet han var en del av. Han har ingen uoppgjorte forhold med politiet nå, sier politiadvokat Kristian Johansen i Innlandet politidistrikt NTB.

De pårørende er orientert om saken.

En nabo VG har snakket med, beskriver 49-åringen som en rolig og hyggelig mann, som hun ofte slo av en prat med når de traff hverandre.

Det var avhør og informasjon til politiet gjennom mandagen som ga etterforskerne en pekepinn om hvem mannen kunne være. Identifiseringsarbeidet til Kripos og Folkehelseinstituttet bekreftet identiteten hans.

Bakgrunn: Vitne: – Død mann i Oppland hadde brannskader

Forbrent og oppstykket

Liket ble funnet ved en grusvei i Veståsen i Søndre Land i Oppland lørdag. Det var kraftig forbrent, delvis forkullet og muligens oppstykket. Det var et par som var på biltur i området som fant den døde. Både obduksjonen og de innledende kriminaltekniske undersøkelsene fikk politiet raskt til å fastslå at mannen mest sannsynlig var drept.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter vår mistanke om at dette dreier seg om et drap. Men av hensyn til etterforskningen og de videre avhørene vi skal gjennomføre, vil jeg ikke gå nærmere inn på detaljer rundt dette, sier Johansen.

Politiet etterforsker innledningsvis bredt. Johansen bekrefter at det så langt ikke er noen mistenkte i saken.

Les også: Død mann i Søndre Land skal ha vært partert

Undersøker boligen

Etterforskningen fortsetter med full styrke tirsdag, blant annet med kriminalteknisk gjennomgang av mannens leilighet på Dokka i Nordre Land og på funnstedet.

Krimteknikere rykket inn i leiligheten allerede natt til tirsdag. De fortsetter sitt arbeid her utover tirsdagen. En politihund søkte dessuten gjennom området rundt leiligheten tirsdag morgen.

Ifølge Johansen kan ikke etterforskerne si med sikkerhet hvor drapsåstedet er, annet enn at de setter en bålplass rett ved funnstedet i sammenheng med drapet.

– Vi vet ikke om mannen har fått brannskadene før eller etter drapet, sier han.

Etterforskningen fortsetter tirsdag med rundspørring, gjennomgang av tips og avhør av personer politiet mener kan ha interessant informasjon.

Ble meldt savnet

Johansen bekrefter overfor Dagbladet at avdøde ble meldt savnet mandag, to dager etter likfunnet i Søndre Land. Det er likevel fortsatt ukjent hvor lenge mannen har vært savnet, men Johansen bekrefter at savnetmeldingen bidro til identifiseringen.

Det er gjort søk med hund i turområdet, og etterforskerne kartlegger alt fra rundt midnatt fredag og nesten ett døgn fremover, til den døde ble funnet 19.30 lørdag kveld. Flere vitner skal ha sett en bobil på stedet der den døde ble funnet. Bilen skal ha stått der i flere dager i forrige uke.

Les også:  En mann funnet omkommet i Oppland

Populært