Meny

Dømt for innførsel av «valium» som var astmamedisin

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett opprettholder dommen på ett års fengsel for en mann som trodde han smuglet 30.500 valiumtabletter. Tablettene viste seg å være astmamedisin uten rusvirkning.

Den 51 år gamle mannen ble stoppet av politiet i Kristiansand i 2012 da han sammen med en kamerat kom fra Thailand. De hadde med seg 30.540 tabletter som de trodde var såkalt blåvalium, og 51-åringen tilsto forholdet i politiavhør.

Han ble dømt til ett års fengsel både i tingretten og lagmannsretten for det som kalles et utjenlig forsøk på innførsel av valiumtabletter. I og med at det viste seg å være astmamedisin, ble straffen satt lavere enn i tilsvarende saker med smugling av valium.

Tiltalte anket til Høyesterett over straffeutmålingen, men dommen på ett år blir altså stående.

Populært