Meny

Død mann i Søndre Land skal ha vært partert

Politiet har sperret av et større område rundt stedet der enn mann ble funnet forbrent og død. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har satt i gang drapsetterforskning etter at en mann ble funnet delvis forkullet i Søndre Land i Oppland. Den døde var ille tilredt og skal ha vært oppstykket.

Den døde ble funnet av to forbipasserende lørdag kveld, og fra søndag har lokalt politi fått bistand fra Kripos.

– På bakgrunn av funn som Kripos har gjort på stedet der den døde ble funnet, er det konkludert med at det er begått et drap, sier politiadvokat Kristian Johansen i Innlandet politidistrikt til NTB.

Forbrent og forkullet

Den døde mannen ble funnet sterkt forbrent og ille tilredt ved kanten av skogsveien.

– Det er både funn på stedet og funn på den døde som gjør at politiet mener det er mistanke om drap, sier Johansen.

Ifølge Oppland Arbeiderblad , som har opplysninger «fra informert hold», ble den døde funnet oppstykket. Politiadvokat vil ikke kommentere dette, men forteller at liket var «ille tilredt». Det er bålrester på stedet, og politiet knytter dette til brannskadene på kroppen. Foreløpig har ikke politiet noen klar oppfatning om dette også er åstedet for drapet.

Ikke identifisert

Den dødes identitet er ikke fastslått, og det har heller ikke vært mulig å se om det dreier seg om en utenlandsk person eller om det er en norsk person. Den døde obduseres mandag, og politiet venter med å si noe mer til den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger.

Det var et ungt kjærestepar på fotosafari som fant den døde, opplyser folk som kjenner dem, til VG.

Det er gjort søk med hund i turområdet, og etterforskerne kartlegger alt fra rundt midnatt fredag og nesten ett døgn framover, til den døde ble funnet 19.30 lørdag kveld. Flere vitner som TV 2 gjengir skal ha sett en bobil på stedet der den døde ble funnet. Bilen skal ha stått der i flere dager i forrige uke.

Populært