Meny

Drept 37-åring i Kirkenes viste politiet tekstmeldinger

Politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark politidistrikt bekrefter at kvinnen som natt til mandag ble drept i Kirkenes, fredagen før hadde vist fram meldinger og bilder fra sin nå drapssiktede ektemann. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 37 år gamle kvinnen som oppsøkte politiet to dager før hun og sønnen ble drept i Kirkenes, viste fram flere tekstmeldinger fra sin drapssiktede ektemann til politiet, melder TV 2.

37 år gamle Pimsiri Songngam oppsøkte fredag før helgen krisesenteret i kommunen fordi hun ønsket å forlate mannen. Samme dag oppsøkte hun politiet. Ifølge politiet i Kirkenes hadde hun spørsmål om oppholdstillatelse for sønnen ved et samlivsbrudd.

Les også:  Kirkenes: – Kvinnen ville ut av ekteskapet

Natt til mandag ble 37-åringen og hennes tolv år gamle sønn drept. Kvinnens 59 år gamle etnisk norske ektemann ligger alvorlig skuddskadd på sykehus og er siktet for drapene.

Politiet har fått kritikk fra flere hold for at alarmen ikke gikk hos politiet da hun oppsøkte dem, og for at de ikke brukte verktøyet SARA (Spousal Assault Assessment Guide) for bedre å kunne vurdere risikoen for partnervold og – drap.

Les også:  Dobbeltdrapet i Kirkenes: Barna til siktede varslet gjennom nettaviser

– Jeg kan bekrefte at vi har fått forevist bilder og meldinger, sier politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark politidistrikt til TV 2. Hun understreker imidlertid at dette ikke ble vurdert som så alvorlig at det ble iverksatt tiltak.

– Det hun foreviste politibetjenten på Kirkenes politistasjon, ble ikke vurdert av en slik karakter at det var grunnlag for ytterligere tiltak, sier Hætta.

Populært