Meny

Kristins far: – Ga Kristin et løfte

Storesøster Linda Juel Johannessen (t.h.) og far Roar Juel Johannessen forklarte seg fredag om tiden etter drapet på Kristin Juell Johannessen og den tøffe tiden for familien. Her etter at juryen fant tiltalte skyldig i Kristin-saken i Borgarting lagmannsrett torsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristins far fikk beskjed fra en psykolog om å legge bort saken. Da skulle han få hjelp i form av medisiner. – Det ville jeg ikke, sa faren i retten fredag. Han hadde lovet å ikke gi seg før drapsmannen var funnet.

Torsdag ble 40 år gamle Henning Hotvedt, som var tiltalt for drapet på Kristin Juell Johannessen, funnet skyldig. Fredag fortsatte saken i Borgarting lagmannsrett, nå med spørsmålet om erstatning som tema.

Både far, mor og søster forklarte seg om påkjenningene og konsekvensene saken har fått for familien gjennom 17 år.

Faren Roar Juel Johannessen sa han ikke husker mer fra kvelden 5. august 1999, da datteren Kristin ble funnet drept. Han sa at mye gikk i svart for ham i tiden etter drapet, og at han og andre i familien hadde det svært tungt psykisk, skriver Aftenposten.

Les også:   Familien til Kristin: – Har følt oss sikre

– En haug med piller

– Kriseteam er jo blitt et fint tilbud i dag, men det var ingenting for oss. Jeg fikk bare en haug med piller som gjorde at jeg var borte vekk, forklarte han.

Faren sa at saken ble en besettelse for ham etter at han ga sin døde datter et løfte om å finne drapsmannen da han så henne i kapellet under begravelsen.

– Da juryens formann i går svarte ja på at tiltalte var skyldig, hadde vi nådd målstreken, sa Johannessen.

Kristins mor Anne Juell Johannessen forklarte seg også i retten fredag. Hun har ikke orket å snakke med pressen eller avgi forklaring i retten med tilhørere til stede og forklarte seg derfor bak lukkede dører.

Les også:   40-åring kjent skyldig i drapet på Kristin Juel Johannesen

Tok 16 år å bli lærer

Kristins eldre søster Linda forklarte at hun har slitt med både fysiske og psykiske plager i årene som har gått etter at søsteren ble drept. Hun var ferdig med videregående i 1999 og skulle starte med førskolelærerstudier, men måtte avbryte skolegangen. Hun har vært sykemeldt i lange perioder.

– Jeg mistet følelsen i hele høyre side. Jeg kunne ikke ta opp en blyant. Først trodde vi det var noe fysisk, og man prøvde alle slags medisiner, sa hun i retten. Etter hvert fikk hun påvist posttraumatisk stresslidelse, skriver Dagbladet.

I 2011 omskolerte hun seg og utdannet seg til grunnskolelærer.

Også familiens fastlege forklarte seg i retten fredag.

På mandag skal aktoratet holde sin prosedyre og legge ned påstand om hvor lang straff 40-åringen må idømmes.

SE VIDEO: Familien til Kristin: – Har følt oss sikre:

Populært