Meny

Tre etterforskere gransker nye tips i Espås-saken

Trude Espås som ble funnet i Geiranger drept i 1996. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre etterforskere undersøker nå de over hundre nye tipsene som er kommet inn i forbindelse med etterforskningen av drapet på Trude Espås i 1996, melder TV 2.

Tipsene er kommet inn etter at TV 2-programmet Åstad Norge rettet søkelyset på den over 20 år gamle drapssaken på Trude Espås i Geiranger 22. august i år.

– I løpet av den siste måneden har vi fått inn i overkant av hundre tips. Vi er noe overrasket over at antallet er så stort, sier påtaleansvarlig Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt til kanalen.

– Vi har fått en seks-sju tips som vi synes er spesielt interessante, og som vi kommer til å gå videre med straks. Det er kommet inn et titalls andre tips som vi skal undersøke nærmere, sier han.

Skovly forteller at de bare så vidt er kommet i gang med å undersøke tipsene og foreta nye avhør, og at de tar for seg de mest interessante tipsene først. Flere av tipsene dreier seg om navngitte personer.

Gir ikke opp

Trude Espås var 20 år gammel da hun ble meldt savnet 8. august for 20 år siden. Elleve dager senere ble hun funnet voldtatt og drept i et skogholt like utenfor Geiranger sentrum.

Opp gjennom årene har flere personer tilstått drapet, men dette er tilståelser politiet ikke har festet lit til. Politiet understreker at det er funn på åstedet som kun gjerningsmannen kan kjenne til.

– Vi har informasjon som ikke er kommet ut som en gjerningsmann sitter inne med, selvfølgelig, sier Skovly.

Han har ikke gitt opp håpet om at drapssaken kan bli løst.

– Det er jo 20 år siden, og det skal mye til, men vi kan jo aldri gi opp, sier han.

Les også: Moren til Trude Espås ber drapsmannen melde seg

Aldri henlagt

Drapet på Trude Espås i Geiranger har aldri vært henlagt fra politiets side. Digitaliseringen av hele det omfattende etterforskningsmaterialet gjør det mulig for Kripos å kunne etterforske saken med den nye enheten for alvorlige uoppklarte saker, den såkalte cold case-enheten.

Kripos opplyste til NTB i begynnelsen av august at de vil vurdere saken så raskt som mulig og gi beskjed til Møre og Romsdal politidistrikt om de kommer til å gå gjennom saken på nytt.

Populært