Se hvordan Østfold-politiet bruker helikopter for å fange smuglerne

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da to kubanske smuglere stakk av fra en tollkontroll ved Svinesund i sommer, tok politiet i bruk helikopter med varmesøkende kamera for å spore rømlingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet slapp onsdag denne uken en video på Facebook som viser hvordan politiet i Østfold samarbeidet med politihelikopteret for å spore og fange to rømte smuglere ved svenskegrensen.

Smuglerne ble stanset på Svinesund i en stjålet bil, men kjørte fra tollkontrollen. Deretter søkte de to tilflukt i skogen.

Les også: Tollere fant marihuana fordekt som reservedel

Vanligvis kunne det tatt lang tid å finne rømlingene, men ved hjelp av varmesøkende kameraer kunne den ellers uoversiktlige skogen saumfares på kort tid. Helikopteret oppdaget fort aktivitet blant trærne og guidet deretter politikonstablene på bakken i retning smuglerne. De to blir deretter arrestert.

– Vi isolerte skogen de gjemte seg i, og fikk hjelp fra politihelikopteret. De to ble senere funnet sittende i fosterstilling under et furutre klokken to i natt, fortalte operasjonsleder i Østfold-politiet, Tom Sandberg til Sarpsborg Arbeiderblad i etterkant av aksjonen, som fant sted i juni.

Les også: Smuglere bakte seks kilo amfetamin inn i åtte brød

På bakken virket politimennene takknemlige for hjelpen de fikk ovenfra.

– Hva skulle vi gjort uten dere? Tusen takk for hjelpen, vi hadde ikke fått dem uten dere, kan man høre en av politimennene på bakken skryte mot slutten av videoen.