Meny

Kristin-saken: Tiltaltes skjebne i juryens hender

Dommer Mette Trovik holder sin rettsbelæring for juryen i Kristin-saken i Borgarting lagmannsrett torsdag morgen. Deretter vil juryen trekke seg tilbake, og i løpet av dagen skal de komme frem til svaret på om den tiltalte 40-åringen drepte Kristin Juel Johannessen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag formiddag fikk de ti jurymedlemmene den vanskelige oppgaven å avgjøre om tiltalte er skyldig eller ikke i drapet på Kristin Juel Johannessen for 17 år siden.

Rett før klokken 10 torsdag formiddag trakk juryen seg tilbake. De får ikke gå fra hverandre før de har funnet svaret på spørsmålet i spørsmålsskriftet: Er den 40 år gamle tiltalte skyldig i å ha forvoldt en annen død. Med andre ord, var det 40-åringen som kvalte den tolv år gamle Kristin Juel Johannessen til døde kvelden 5. august 1999?

Han nekter kategorisk straffskyld, men kan likevel ikke se bort fra at hans DNA er funnet på fingerneglene til Kristin, 17 år etter at hun ble drept.

Les også:   Nå håper Kristins foreldre endelig å få satt punktum

– På bakgrunn av det dere har hørt om DNA-beviset, må dere spørre dere om det er rom for noe annet enn teoretisk tvil rundt dette beviset, sa lagdommer Mette Trovik da hun veiledet juryen gjennom bevisbildet i sin rettsbelæring.

I strafferetten skal enhver fornuftig og begrunnet tvil komme tiltalte til gode, i den forstand at da må juryen frikjenne, men det vil alltid være rom for teoretisk tvil i straffesaker. Denne type tvil må juryen se bort fra, og er den da overbevist om tiltaltes skyld, må juryen svare bekreftende på skyldspørsmålet.

Juryens kjennelse er ventet i løpet av torsdagen.

Les også:

Fikk delvis DNA-treff på Kristin-tiltalt i prøve fra 1999

DNA-bevis blir sentralt i Kristin-saken

Horst sikker på at tiltalte er Kristins drapsmann

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus