To pågrepet i Trondheim siktet for drap i Sverige

Den 41 år gamle kvinnen og hennes 18-årige samboer var siktet og etterlyst internasjonalt for drap og drapsforsøk i Arboga tidligere i august.
Den 41 år gamle kvinnen og hennes 18-årige samboer var siktet og etterlyst internasjonalt for drap og drapsforsøk i Arboga tidligere i august. Foto: Pavel Koubek/tt / NTB scanpix

En 41 år gammel svensk kvinne og hennes 18-årige samboer er pågrepet i Trondheim, siktet for drap og drapsforsøk i Arboga i Sverige 3. august, opplyser svensk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Pågripelsen skjedde i Trondheim i Norge og var udramatisk, sier pressetalsmann Anders Hedström i Västmanland politidistrikt i en pressemelding.

De to var siktet og etterlyst internasjonalt for drap og drapsforsøk i Arboga tidligere i august. Ifølge flere medier hadde den nå pågrepne kvinnen blitt etterforsket for seksuelt misbruk av flere tenåringsgutter, men etterforskningen ble henlagt.

Funnet død i hytte

3. august ble kvinnens far funnet død i en hytte i Arboga. Kvinnens mor ble funnet skadd på samme sted. I utgangspunktet ble moren mistenkt for drapet, men etter noen dager fikk hun i stedet status som offer i saken.

16. august ble den 41 år gamle kvinnen pågrepet på Arlanda da hun forsøkte å forlate landet. Også den 18-årige samboeren ble pågrepet. Begge hadde da status som mistenkt for drap og drapsforsøk, men tre dager senere ble de sluppet fri etter en beslutning fra påtalemyndigheten.

Den 41 år gamle kvinnen og hennes 18-årige samboer er pågrepet og siktet fro drap og drapsforsøk. Foto: Fredrik Persson/tt / NTB scanpix
Den 41 år gamle kvinnen og hennes 18-årige samboer er pågrepet og siktet fro drap og drapsforsøk. Foto: Fredrik Persson/tt / NTB scanpix

– Styrket mistanke

– Mistanken mot den 41-årige kvinnen og den 18-årige mannen er styrket. De vil nå bli transportert til Sverige, og så fort de er i landet, skal de i et innledende avhør, forteller pressetalsmann Hedström.

I løpet av uka skal påtalemyndigheten ta stilling til om de ønsker å framstille de to for varetektsfengsling.

Etterforskes for drap på ektefellen

Den 41-årige kvinnen etterforskes samtidig for drap og bedrageri i forbindelse med ektefellens død i 2015. Mannen ble funnet druknet i Hjälmeren, men det ble den gang ikke satt i gang etterforskning.

Kvinnen sto som mottaker av livsforsikringen hans på 2,5 millioner svenske kroner. Beløpet er imidlertid ikke blitt utbetalt av forsikringsselskapet If, som påklaget avgjørelsen om ikke etterforske saken.

Personvernpolicy