Lege nekter skyld for overgrep mot pasienter

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tidligere fastlege i Trondheim nektet skyld for å ha begått overgrep mot sine pasienter da rettssaken mot ham startet i tingretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er tiltalt for å ha benyttet stillingen sin til å skaffe seg seksuell omgang, melder NRK. I tiden fra 2004 til 2006 skal han ha misbrukt flere pasienter ved å begå undersøkelser påtalemyndigheten mener var helt eller delvis ubegrunnet.

Mannen nektet skyld da rettssaken startet i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag. Han er tiltalt for overgrep mot fem pasienter som alle måtte gjennomgå gynekologiske undersøkelser selv om enkelte av dem bare var hos legen for å få skrevet ut tabletter. En av pasientene fikk vite at hun hadde kjønnsvorter og måtte komme til ytterligere åtte behandlinger. Da kvinnen oppsøkte en annen lege, fant vedkommende derimot ingenting.

Legen er også tiltalt for å ha mishandlet samboeren, blant annet mens hun var gravid, men også på disse punktene nektet den tiltalte skyld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Legen ble etterforsket, men sakene ble først henlagt i 2006. Etter klage fra tre av kvinnene fikk legen en advarsel fra Statens helsetilsyn, men da det ble rettet nye klager mot mannen i 2011, mistet han retten til å drive som allmennlege. Etter nok en anmeldelse i fjor begynte politiet å se på sakene fra 2004 til 2006 på nytt.