Nordmann pågrepet i Sverige etter dating-svindel

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 30-årene ble fredag fengslet i fire uker etter å ha blitt anmeldt av syv kvinner han traff via en datingside. Han skal ha lurt til seg fem millioner kroner fra kvinnene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 30 år gamle mannen ble onsdag pågrepet i Sverige etter et samarbeid mellom svensk og norsk politi. I Skien tingrett fikk politiet medhold i begjæringen om fire ukers varetektsfengsling, ifølge Aftenposten.

Mannen skal ha fått kvinnene til å låne ham penger, og i alt syv personer har til nå anmeldt ham. Politiet undersøker om det kan være flere kvinner som har blitt lurt.

Les også: Forbrukerrådet: Tinder en versting blant apper

– Til sammen gjelder de syv tilfellene bedrageri for fem millioner kroner, opplyser politiadvokat Gunstein Bjørgum i Telemark politidistrikt til avisen.

Politiet kaller dette for «Sukker-saken» fordi 30-åringen innledet relasjoner til kvinnene på nettdatingsiden Sukker.no. Saken har ikke vært omtalt i mediene tidligere.

I tillegg er mannen siktet for et tilfelle av trusler og et tilfelle av skremmende atferd. De fornærmede kvinnene er bosatt i Oslo, Telemark, Østfold og flere steder på Vestlandet. 30-åringen er dømt for lignende tilfeller tidligere.

Les også: 46-åring siktet for svindel ved å spille kreftsyk