22 overgrepssaker i Tysfjord under etterforskning

Etter at 11 kvinner og menn fra Tysfjord sto fram med sine overgrepshistorier i VG i juni er det nå innledet etterforskning av i alt 22 overgrepssaker i kommunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juli ble det kjent at det ble opprettet etterforskning i 17 nye saker hvorav tolv av sakene omfatter overgrep, fire omfatter trusselbrev og en av dem gjelder anmeldelse av den Læstadianske forsamling i Tysfjord. Nå melder NRK at det alt i alt er 22 overgrepssaker som etterforskes.

– Sakene strekker seg helt tilbake til 1980-tallet og fram til i dag. De 22 sakene som nå er under etterforskning gjelder voldtekter, seksuelle overgrep, seksuell omgang med barn og seksuelle handlinger med barn, sier politiadvokat Jorild Steindal i Nordland politidistrikt til NRK.

– Vi har brukt de to siste månedene på å skaffe oss en oversikt, og regner med å jobbe med saken til over nyttår. Vi har mottatt 20 nye anmeldelser og Kripos har bistått med avhør i kommuner utenfor politidistriktet, sier hun.

Ifølge Steindal er den yngste avhørte under ti år.

De nyeste overgrepene skal ha skjedd så sent som i år, men også om gamle og avsluttede saker etterforskes, skriver VG.

Personvernpolicy