Overgrepstiltalt afghaner tatt i Pakistan etter to år på rømmen

En afghansk mann er utlevert fra Pakistan til Norge etter å ha vært etterlyst internasjonalt i over ett år. Mannen er tiltalt for voldtekt og seksuelle overgrep i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltalen for voldtekt og overgrep mot barn under 14 år mot den 49 år gamle afghanske familiefaren ble tatt ut i desember 2013. Samme vinter ble tiltalen forkynt for ham i Oslo. Like etter forsvant mannen fra landet, melder TV 2.

Nå er han utlevert til Norge etter at han ble pågrepet i den pakistanske hovedstaden Islamabad i juni. Pågripelsen skjedde etter tett samarbeid mellom pakistansk politi og den norske ambassaden i Islamabad.

49-åringen er varetektsfengslet i fire uker fordi retten mener det er stor fare for at han skal rømme landet på nytt hvis han ikke blir holdt fengslet frem til saken kommer opp for retten.

– Tiltalen er tatt ut i 2013, og han tilbakeviser samtlige punkter som er omtalt der. Han mener han ikke er skyldig, sier mannens forsvarer til TV 2.

Retten har lagt særlig vekt på fornærmedes forklaringer, medisinske undersøkelser og forklaringer fra flere vitner i vurderingen av mistankegrunnlaget mot mannen og hvor inngripende varetektsfengsling er i hans tilfelle.

Når retten mener det er «skjellig grunn til mistanke» betyr det at domstolen mener det er sannsynlig at han har gjort det han er anklaget for.

Personvernpolicy